top of page

tegen de tijd



15 en 16 maart speelt Cie. Perelman met de korte performance 'Tegen de Tijd' op het InScience Film Festival in Nijmegen!


Is wetenschapper Christiaan Huygens, als uitvinder van het slingeruurwerk, schuldig aan de tirannie van de tijd? In de theatrale performance 'Tegen de Tijd', georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda in samenwerking met theatercollectief Cie. Perelman, staat Huygens centraal, samen met zijn meesterlijke uitvinding die de wereld voorgoed heeft veranderd.


Van de tikkende klok tot de ratrace van het moderne leven, ze kunnen allemaal worden teruggevoerd naar één man: Christiaan Huygens! Ontdek hoe deze visionair, ondanks zijn ogenschijnlijk nobele uitvinding, toch wordt beschuldigd van het veroorzaken van stress en tijdsdruk. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wordt hij postuum aangeklaagd!

Beleef de theatrale aanklacht waarbij je als bezoeker steeds meer te weten komt over Huygens: wie was hij, hoe kwam hij tot zijn uitvinding, en natuurlijk de hamvraag: is hij met zijn uitvinding schuldig aan de tirannie van de tijd? Wees getuige en oordeel zelf.


Kijk voor meer informatie op www.insciencefestival.nl

Comments


laatste berichten
archief
bottom of page