nieuws

Via deze blog delen we het laatste nieuws, losse berichten en literair werk van Ilse Schaminée.

16 Sep 2019

Perelman Late Night Radio is terug! Komende zaterdag, 21 september, zijn we van 20:00 tot 00:00 doorlopend te zien in Museum Het Valkhof tijdens de Nijmeegse Kunstnacht. In deze laisser-faire-kunstinstallatie sleuren twee dj's je mee in een avond vol nostalgische tracks, persoonlijk gelul, spontane interviews en wie weet wat nog meer. Ze zien wel. Dus steek een peuk op, trek een blik Schultenbräu open en zet het volume op een zwoele 6. Kick back, met Perelman Late Night Radio.

11 Aug 2019

Dat was het. Het zit erop. Dertig voorstellingen in zes dagen. Boulevard wat was je heerlijk. Bijna iedere keer uitverkocht. Zoveel mooie reacties. Er werd gehuild van het lachen en van ontroering. Meerdere bezoekers kwamen zelfs twee keer kijken. We zijn trots en blij en helemaal kapot. Bedankt publiek. En bedankt iedereen van Boulevard - Tessa, Kim, Jens en nog zoveel meer. Wat fijn dat jullie op ieder moment te hulp schoten als er iets aan de hand was. Hopelijk tot volgend jaar. Maar nu eerst slapen.

31 Jul 2019

Er wordt nog even flink gebouwd, maar morgen is het zover. Dan begint Theaterfestival Boulevard. Wij staan er met onze voorstelling 'Mond' van 6 t/m 11 augustus. Wil je dat missen? Nee.

7 Jul 2019

En hij is af. De poster van 'Mond'. Onze nieuwste voorstelling. Als eerste te zien tijdens Theaterfestival Boulevard, van 6 t/m 11 augustus! De heerlijke foto werd gemaakt door John Kraft.

21 May 2019

Eerste repetitie van 'Mond'. Taart. Koffie. Aanwijzingen. Selfie. Alles.

10 May 2019

Het moment waar heel de wereld al jaren naar snakt is eindelijk daar. Compagnie Perelman is op Instagram te bewonderen. Volg ons!

Het was lange tijd stil, maar we hebben niet stilgezeten bij Compagnie Perelman. Het goede nieuws: komende zomer staan we met onze nieuwe voorstelling 'Mond' op Theaterfestival Boulevard. Na 'Buik' is 'Mond' het tweede deel uit onze 'Nu Trilogie'.

Iona Daniel heeft voor ons een komische en poëtische tekst geschreven. Donderdag 9 mei hebben we een tekstlezing van de eerste versie. Wij kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

18 Oct 2018

Afgelopen zomer onze korte voorstelling ‘Buik’ gemist op Theaterfestival Boulevard? Geen nood, op 14 november is de voorstelling nog een keer te zien tijdens Oosteroogst in LUX Nijmegen. Kom!

28 Jul 2018

Uw favoriete radioduo. Binnenkort gewoon in een tent. Kom van 2 t/m 6 augustus naar ‘Buik’ van Cie. Perelman, tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch!

23 Jul 2018

Vanaf deze week repeteren we weer in ons eigen plekkie, de LUX in Nijmegen. Nog even doorknallen, want 2 augustus gaan we in première tijdens Theaterfestival Boulevard. ‘Buik’ van Cie. Perelman! Kom!

11 Jul 2018

Ondertussen zijn we flink aan het doorstomen in onze repetitieruimte in Den Bosch. En zo lang er nog geen decor is, kun je ook prima van een tafel en wat waterflesjes een radiostudio maken.

10 Jul 2018

Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft Lonne haar rol in de voorstelling 'Buik' helaas moeten opgeven. Ze zal nog wel zijdelings betrokken blijven bij het project, maar heeft nu niet de ruimte om aan de voorstelling te werken. Haar rol wordt overgenomen door de fantastische Anne Fé de Boer. Een gouden randje aan verder trieste omstandigheden.

Duizend liefde en sterkte voor jou, liefste Lonne!

26 Jun 2018

En we zijn los. Vandaag was de eerste repetitie van onze nieuwe voorstelling 'Buik'. Daan Windhorst schreef voor ons een knalgoede tekst over de onderbuik van onze samenleving. Daar gaan we de komende weken eens goed tegenaan trappen. Te zien in augustus tijdens Theaterfestival Boulevard.

22 Jun 2018

Het was lang stil aan onze kant, maar we hebben niet stilgezeten. Subsidies werden geschreven, voorbereidingen getroffen en samenwerkingen gezocht. Met resultaat, want deze zomer zijn we op Theaterfestival Boulevard te vinden met onze nieuwe voorstelling 'Buik'. Kom kijken van 2 t/m 6 augustus in 's-Hertogenbosch!

Door het succes van De Grote Kunstshow aan de het begin van dit theaterseizoen, zijn we gevraagd om deze te hernemen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Op 19 juli is deze voorstelling nog twee keer te zien in de Stevenskerk in Nijmegen. Zoals een bezoeker schreef: "Rook, glitters, disco. En oude klassieke kunst. Top combinatie."

22 Sep 2017

Morgenavond is het zover en staan we met 'De Grote Kunstshow' in de Stadsschouwburg van Nijmegen tijdens de Kunstnacht.

'Museum Het Valkhof en Stadsschouwburg Nijmegen slaan de handen ineen voor een zinderende kunstshow. Theatergezelschap Cie. Perelman duikt het depot van het museum in om de meest enerverende kunstwerken op te duikelen. Overgoten met een frisse, theatrale saus zie je de meesterwerken van het museum zoals je ze nog nooit eerder zag. Met licht en geluid, drama en verstilling, muziek en monoloog presenteren de kunstwerken hun verhaal.'

Please reload

laatste berichten

11 Aug 2019

7 Jul 2019

10 May 2019

18 Oct 2018

23 Jul 2018

Please reload

archief
Please reload