top of page

nieuws

Via deze blog delen we het laatste nieuws, losse berichten en literair werk van Ilse Schaminée.Ondertussen zijn wij hard aan het werk voor het nieuwste deel uit onze TussenTijd serie. Op donderdag 22 en vrijdag 23 september te zien in de grote zaal van LUX Nijmegen. Kom!


Onze zorgeloze jaren zijn voorbij. Onze vrijheden zijn niet meer vanzelfsprekend en onze groene levendige habitat verandert langzaam in een verstikkende woestijn. En we hebben al die jaren niet eens bewust genoten van het paradijs waarin we leefden, wat jammer nou.


"You don’t know what you've got, ‘till it’s gone."


Het lijkt alsof de coronaperiode het einde van een tijdperk van zorgeloosheid heeft ingeluid. Is onze planeet echt in gevaar of kunnen we het tij nog keren? Zijn de tekenen van droogte, branden, epidemieën en oorlog een verwijzing naar spannende verhalen als de tien Bijbelse plagen of is het nu echt menens?


De makers van de twee Nijmeegse theatergezelschappen (Cie. Perelman en TG Greppel) en een muzikant buigen zich over de vraag wat nodig is voor een hoopvolle toekomst. Kunnen we de point of no return hijgend voorblijven? Welke waarden zijn daarvoor belangrijk om door te geven? Kunnen we de volgende generatie nog recht in de ogen kijken? Of hebben we er zodanig een potje van gemaakt dat we enkel schaamtevol ons hoofd moeten buigen en sorry stamelen. Of misschien hoeven we ons niet druk te maken omdat nieuwe technologieën een eind aan al onze zorgen zullen maken. Komen we tot hoopvolle oplossingen of is het vertrouwen in een goede afloop juist naïef en gevaarlijk?


Na de online series ‘TussenTijd’, ‘TussenTijd – één jaar later’ en de live performance ‘TussenTijd – De Transformatie’, daagt LUX met dit programma vijf theatermakers uit om binnen slechts een paar repetities een volledige voorstelling uit de grond te stampen. Ad hoc theater op het scherpst van de snede. Het belooft een experimentele avond te worden met theater, muziek en interviews rond het thema ‘De Toekomst’.


Tickets en info / Foto: Marcel KrijgsmanGa op 27 en 28 augustus tussen 16:00 en 20:00 op het terras van LUX Nijmegen zitten en laat je verrassen door 'TussenTijd - De Transformatie'. Waarbij onze online serie voor het eerste een cross over zal maken naar de werkelijkheid. Kom!


Een jaar geleden maakten we – tijdens de eerste corona lockdown – met LUX, TG Greppel en TG de Winter de online serie ‘TussenTijd’. En nu is er een vervolg: ‘TussenTijd - één jaar later’. In dit tweede seizoen blikt iedere week een maker terug op de aflevering van een jaar geleden en op de tijd die ondertussen is verstreken. Wat is er veranderd? Zijn wij veranderd? Hoeveel veerkracht en vertrouwen in de toekomst is er over, na dit onwaarschijnlijke jaar?


Volg de serie nu via YouTube- en Facebookpagina's van LUX Nijmegen of via onze eigen TussenTijd pagina op deze site.


laatste berichten
archief
bottom of page