top of page
TussenTijd (Versie 1).jpg

TussenTijd

Samen met de Nijmeegse theatergezelschappen Cie. Perelman, TG de Winter en TG Greppel maakt LUX Nijmegen tijdens de eerste lockdown de 6-delige online serie ‘TussenTijd’. Nu alle theaters voor langere tijd gesloten zijn en gezelschappen niet kunnen spelen, laten zij ‘achter de schermen’ zien hoe zij omgaan met thema’s zoals angst, isolatie, verbinding, hoop, tijd, offline leven en, natuurlijk, de toekomst.

In het tweede seizoen van de serie, 'TussenTijd - één jaar later', blikken de makers terug op wat ze toen gemaakt hebben en de tijd die ondertussen is verstreken. Wat is er veranderd? Zijn zij veranderd? Hoeveel veerkracht en vertrouwen in de toekomst is er over, na dit onwaarschijnlijke jaar?

Op 27 augustus 2021 ging 'TussenTijd - De Transformatie' in première, waarbij dit digitale werk voor het eerste een cross over maakte naar de werkelijkheid. Een 'verborgen' performance over eenzaamheid op het terras van LUX.

Op 22 september 2022 ging 'TussenTijd - De Voorstelling' in première. Hierin buigen Cie. Perelman, TG Greppel en een muzikant zich over de vraag wat nodig is voor een hoopvolle toekomst. Ad hoc theater op het scherpst van de snede.

 

Beide seizoenen zijn vanaf nu te volgen via de Facebook- en YouTube pagina van LUX Nijmegen of hier via het kopje 'bekijken'.

bottom of page