top of page
Cie. Perelman - Exravaganza

Extravaganza

‘Extravaganza’ is theater geheel in Cie. Perelman stijl; onbevangen, onderzoekend en humoristisch. Het hele oeuvre van 2014 is nu te zien op één spetterende avond! Voor u een unieke kans om kennis te maken met dit jonge, getalenteerde gezelschap.

 

‘Right About Now’ speelde in de zomer met veel succes op De Parade en Theaterfestival Boulevard. Een korte, komische voorstelling over de vraag hoe je goed kunt doen in een wereld waar cynisme het enige antwoord lijkt.

 

Centraal deze avond staat de documentaire ‘Perelman’. Hierin volgen we de drie theatermakers op een reis door Sint Petersburg op zoek naar hun inspirator; de wereldberoemde wiskundige Grigori Perelman. Het genie die één van de grootste wiskundige problemen oploste en vervolgens van de aardbodem verdween. Terwijl zij wanhopig zoeken naar een mythe, legt de documentaire vooral de worstelingen van de makers zelf bloot. Dan begint het verhaal ineens thrillerachtige trekjes te vertonen.

 

Op verschillende plekken in het theater zijn tv’s te vinden waarop ‘Een Mathematische Soiree met Compagnie Perelman’ wordt vertoond. Dit driedelige tv-programma met interviews en sketches diende ter voorbereiding op de reis naar Sint Petersburg. De makers gaan in gesprek met drie wetenschappers die op thematische wijze met hun zoektocht naar Grigori Perelman verbonden zijn. Deze serie was eerder te zien tijdens Festival Cement.

bottom of page