top of page

onderzoek

Binnen het werk van Cie. Perelman is een belangrijke rol weggelegd voor de onderzoeksfase van iedere voorstelling. Uniek aan Cie. Perelman is dat zij het publiek deelgenoot willen maken van deze bijzonder fase. Soms in de vorm van projecten, zoals 'Een Mathematische Soiree met Compagnie Perelman', vaker in de vorm van uniek materiaal speciaal voor deze website. Zodoende begint een voorstelling van Cie. Perelman niet in de zaal, maar lang daarvoor. Houdt deze pagina in de gaten voor interessante artikelen en video's met wetenschappers, filosofen en anderen die een rol spelen in het tot stand komen van onze voorstellingen.

project zu den sachen selbst

In de onderzoeksfase van onze voorstelling 'Zu den Sachen selbst' spraken we met verschillende filosofen om meer te weten te komen over het thema 'subjectiviteit'.

Een Introductie Op Subjectiviteit

We vroegen aan Thomas Lamers (filosoof en dramaturg) of hij ons kort iets kon vertellen over de geschiedenis van het begrip 'subjectiviteit'. Hij geeft een introductie op het denken van een aantal van de filosofen die zich bezighielden met dit onderwerp. Van Immanuel Kant tot Hans-Georg Gadamer.

In Gesprek Met René Ten Bos

Een gesprek met René ten Bos (filosoof, auteur en hoogleraar aan de Radboud Universiteit). Over Kant, seks en Geert Wilders.

In Gesprek Met Hella Godee

Een gesprek met filosofe Hella Godee. Over Martin Heidegger en zijn meesterwerk 'Zijn en Tijd'.

project perelman

In de onderzoeksfase van onze documentaire 'Perelman' spraken we met verschillende wetenschappers en onderzoekers om erachter te komen wie Grigori Perelman is, waar hij beroemd om is geworden, hoe we hem het beste konden vinden en hoe we ons in Rusland moesten gedragen.

Henk Kern

Een Mathematische Soiree met Compagnie Perelman

Drie van deze interviews werden gemaakt in het kader van een speciaal project voor Festival Cement 2014 en zijn hier te vinden.

Het Vermoeden van Poincaré

Grigori Perelman verkreeg beroemdheid omdat hij na meer dan een eeuw het bewijs leverde voor het vermoeden van Poincaré. Wij vroegen aan universitair docent Michael Mueger of hij dat wiskundige probleem aan ons wilde uitleggen. Voor de die hards is hier de volledige uitleg te bekijken.

bottom of page